Szkolenia "Savoir-vivre w biznesie"
Zadzwoń: +48 601 262 114

OFERTA DLA RESTAURACJI

OFERTA DLA RESTAURACJI

  1. Obsługa gości zgodnie z protokołem dyplomatycznym.
  2. Obsługa gości zagranicznych i VIP-ów oraz fachowa terminologia.
  3. Rodzaje serwisu i międzynarodowe standardy.
  4. Precedencja przy stole.
  5. Rodzaje przyjęć i ich specyfika.
  6. Przygotowanie i obsługa przyjęć zasiadanych i na stojąco.
  7. Perfekcyjne nakrycie stołu (lunch, obiad, bankiet i inne przyjęcia)
  8. Topografia stołu.
  9. Rodzaje sztućców i ich przeznaczenie.
  10. Zawód kelnera – kiedyś i dzisiaj.
  11. Rola menedżera restauracji.
  12. Praca zespołowa całej załogi – kluczem do sukcesu.
  13. Profesjonalny wizerunek menedżerów, kelnerów restauracji.
  14. Prawidłowa komunikacja z gościem.
  15. Reklamacja dań i eleganckie oraz satysfakcjonujące rozwiązanie sporu.
  16. Budowanie renomy restauracji.